1,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
0,5 hrnku oleje
0,75 hrnku mléka
2 vejce
1 prášek do pečiva
Krém:
140 g másla
60 g polohrubé mouky na jíšku
1/2 l mléka
200 g změklého másla
200 g cukru krupice
2 vanilkové cukry
Dále:
2 konzervy mandarinek
nastrouhaná čokoláda na ozdobu
Suroviny na těsto smíchejte v míse a rozetřete na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme (20-25 minut při 180°C).
Mezitím, co se peče korpus, začněte s krémem.
Na pánvi rozpusťte 140 g másla, zaprašte ho moukou a usmažte řídkou světlou jíšku. Stáhněte z plotny a za stálého míchání do jíšky po troškách přidávejte mléko. Vraťte na plotnu za stálého míchání přiveďte k varu a vařte až vám vznikne hustá hmota. Odstavte a nechte úplně vychladnout.
Zatím si naskládejte okapané mandarinky na upečený korpus.
Změklé máslo smíchejte s cukrem krupice, vanilkovými cukry a směs vmíchejte do vychladlého jíškového základu. Nakonec si vezměte elektrický šlehač a krém důkladně vyšlehejte.
Hotový krém rozetřete na mandarinky a posypejte nastrouhanou čokoládou. Dáme vychladit a potom už jen mlsáme.
Zdroj:
http://recepty-online3.webnode.cz/products/mandari...
Autor: Iness | |
Datum vložení: 27.01.2013 10:12 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz