1 kg jablek
100 g rozinek
50 g pekanových ořechů nebo vlašských ořechů
50 g fruktózy
20 g vanilkové fruktózy (vanilkový cukr light)
šťáva z 1 citrónu
400 ml jablečného džusu (šťávy)
5 g agaru
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky, zakápneme šťávou, aby nám nezhnědla. V rendlíku si rozpustíme oba cukry a přidáme jablka. Necháme chvilku dusit, aby jablíčka změkla. Poté přidáme rozinky a nahrubo nasekané ořechy. V džusu si rozmícháme agar a přilijeme do rendlíku. Počkáme do bodu varu, stáhneme z ohně, promícháme a nalijeme do formy vyložené potravinovou fólií. Dáme do lednice na 5hod zatuhnout. Krájíme studeným nožem a můžeme polít javorovým sirupem nebo zakápnout rýžovým sladem.
Autor: DlabemeZdrave (Mishka) | |
Datum vložení: 27.01.2013 17:05 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz