TopRecepty.cz

Svatební vdolečky


Svatební vdolečky

Suroviny

T,,ěsto:
300 g polohrubé mouky
50 g droždí
50 g cukru
200 g smetany ke šlehání
1 lžíce oleje
3 žloutky
špetka soli
citronová kůra
trocha rumu
Moučné máslo na provalování:
250 g másla
100 g hladké mouky
Na drobenku:
160 g hrubé mouky
80 g krystalového cukru
80 g másla
Tvarohová náplň:
500 g tvarohu (v kostce)
4 lžíce cukru moučka
2 žloutky
1 vanilkový cukr
citronová kůra z 1 citronu
2 polévkové lžíce rumu
rozinky
Dále:
povidla
rozšlehaná vejce (na potření vdolečků)

Postup

Den předem (nebo minimálně několik hodin předem) v misce namočíme rozinky do rumu a necháme je takto nasáknout.Připravíme kynuté těsto. Všechny sypké suroviny vložíme do mísy, přidáme olej, žloutky, lehce ohřátou smetanu a rozdrobené droždí. Důkladně prohněteme a necháme 20 minut kynout.Moučné máslo: Do mísy nahrubo nastrouháme tuhé máslo a promícháme ho s hladkou moukou. Na vále vyválíme těsto na plát, na něj rozložíme moučné máslo a těsto přes něj přeložíme.Necháme kynout, po půl hodině znova rozválíme, zabalíme a necháme kynout. Toto opakujeme třikrát po půl hodině.Smícháním všech surovin připravíme tvarohovou náplň.Vykynuté provalované těsto rozdělíme na čtyři díly, každý z nich rozválíme na plát.Z něj vykrajujeme stejně velká kolečka, do středu každého dáme trochu tvarohové náplně, zabalíme a klademe na plech vyložený pečicím papírem.Do středu každého vdolečku uděláme prstem důlek, do kterého dáme lžičkou povidla, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou.Pečeme zvolna v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.Upečené vdolečky můžeme lehce zasněžit cukrem.

Poznámka

Vdolečky jsou jako každé převalované koláče trošku pracnější na přípravu, ale výsledek stojí za to. Je to recept z Vlčnova od mé tety, kde jsou vdolečky tradicí.

autor Autor: mersy
Datum vložení Datum vložení: 29.01.2013 01:56

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz