300 g polohrubé mouky
140 g cukru krupice
140 g tuku Hera
1/4 l mléka
2 vejce
1 vanilkový cukr
citronová kůra
1 prášek do pečiva
600 g jahod (nebo rybíz nebo třešně, apod.)
Mixujeme vejce, cukr, vanilkový cukr, mléko, citronovou kúru, rozpuštěný tuk. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva. Vše dobře umixujeme a vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Nahoru klademe ovoce (nejlépe nakrájené jahody nebo rybíz). Dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě cca 180-200°C. Po upečení do zlatova ještě bublaninu pocukrujeme.
Bublaniny ráda nemám, ovšem tento recept je můj oblíbený (nejradši mám variantu s jahodami), lze péct také v zimě ze zásob z mrazáku ;-)
Autor: vitklim | |
Datum vložení: 29.01.2013 11:41 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz