200 g máslových sušenek
80 g másla
375-400 g čerstvého smetanového sýra (ideál Philadelphia/Buko)
250 g slazeného kaštanového pyré
90-100 g cukru krupice
3 celá vejce
50 ml smetany ke šlehání
100 g hořké čokolády
1 zakysaná smetana 12%
1. Sušenky nadrtit a smíchat s rozpuštěným máslem. Dnem skleničky udusat na dno formy, vyložené pečicím papírem. 180°C - 8 (max 10) min předpéct.
2. Ingredience POKOJOVÉ teploty postupně smíchat dohromady, NE šlehačem, stačí ručně (aby se do hmoty nedostal vzduch). Hmotu nalít na vychládlý korpus a péct nejprve 15 min na 180°C, pak 55 min na 120°C.
3. Poleva: ve vodní lázni rozpuštěná čokoláda + zakysanka. Polevu natřít na cake a dát dopéct (stále na 120°C) 10-15 min. Čokoládovou vrstvu lehce objet nožem, nechat vychladnout, ideálně ještě přes noc šoupnout do ledničky.
kackazvykacka.blogspot.cz
Při pečení cheesecaků vřele doporučuji pečení na mřížce těsně NAD plechem horké vody (teda pokud nejste hodně pünktlich, to pak by vás samozřejmě čekalo důkladné obalení celé formy alobalem a ponoření půlky formy do pekáče s vodou... ale na to já nemám nervy =D )
Kaštanové pyré mám ze Slovenska, tam ho mají na každém rohu (u nás výjimečně...)
Autor: Kanyla (Kamila) | |
Datum vložení: 29.01.2013 15:05 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz