TopRecepty.cz

Broskové řezy se šlehačkou a praženými mandlemi


Broskové řezy se šlehačkou a praženými mandlemi

Suroviny

3 vejce
250 g cukru krupice
120 g másla
350 g polohrubé mouky
3 lžíce mandlových plátků
3 smetany ke šlehání
2 balíčky vanilkového krému v prášku (bez vaření)
50 g kakaa
50 g strouhané čokolády

Postup

Vejce s cukrem utřeme do husté pěny. Rozpustíme máslo a smícháme je s mlékem a vaječnou pěnou. Poté opatrně vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva.

Piškotové těsto rozetřeme na tukem vymazaný plech. Broskve dáme na síto a necháme je důkladně okapat. Půlky broskví dáme na těsto vypouklou částí nahoru. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 až 35 minut při teplotě 175 °C. Upečený piškot necháme vychladnout. Mandlové lupínky jemně opražíme na teflonové pánvi bez tuku.

Smetany smícháme s vanilkovými krémy (nebo se dvěma sáčky ztužovače šlehačky) a ušleháme. Poté rozetřeme na upečený koláč. Posypeme hustě kakaem. Celý koláč přejedeme po povrchu kuchařskou stěrkou se zuby, ozdobíme ho tak nejrůznějšími ornamenty. Koláč dále dozdobíme podle chuti nastrouhanou hořkou či mléčnou čokoládou a opraženými mandlovými lupínky.

Poznámka

Já to udělala s vanilkovým krémem proto je to tak žluté ale příště to vyzkouším jen se šlehačkou a ztužovačem tak až to budu dělat tak přidám další foto
recept mám z pořadu PROSTŘENO

autor Autor: JitkaR (Jitka Richterová)
Datum vložení Datum vložení: 30.01.2013 09:26

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz