100 g nesolených pistácií
100 g moučkového cukru
kapku mandlového aroma
Pistácie dáme do hrnce s vodou a necháme projít varem, poté vodu slijeme a pistácie propláchneme studenou vodou.Oloupeme hnědé slupky (stejně jako u mandlí) a krásně zelené pistácie osušíme.V robotu je pak nasekáme na co nejjemněji.V míse smícháme pistácie s moučkovým cukrem a kapkou mandlového aroma a vypracujeme marcipán.
Byl to hokus pokus a byla jsem mile překvapena výsledkem - žabičkově zelená barva bez jediné špetky umělých barviv. ;-) Hodlám ho použít na svůj zdejší koláč: http://www.toprecepty.cz/recept/31413-jablkovy-kolac-s-pistaciemi/
Autor: katyvypl | |
Datum vložení: 30.01.2013 11:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz