260 g majonézy
400 g polohrubé mouky
250 g krystalového cukru
325 ml mléka
100 g hrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
citronová kůra
1-2 lžíce kakaa
Dále:
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy
Troubu zapneme na 170 °C.
Vymažeme a vysypeme formu na bábovku.Do mísy dáme majonézu a přidáme cukr a promícháme. Smícháme uvedené množství polohrubé a hrubé mouky, přidáme citrónovou kůru, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Dále si smícháme mléko (25 ml) s kakaem a zatím odložíme.Do majonézového základu postupně přidáváme zbytek mléka a mouku, pak těsto rozdělíme na 2 poloviny. jednu polovinu těsta obarvíme kakaem smíchaným s mlékem. Světlé a tmavé těsto střídavě dáváme do formy. Po naplnění jí vložíme do předehřáté trouby.Bábovku pečeme na 170 °C asi 45 minut. Po upečení necháme bábovku chvíli zchladnout a potom vyklopíme.
Autor: JanaB1 | |
Datum vložení: 31.01.2013 20:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz