Pařížská šlehačka:
250 ml smetany ke šlehání
30 g cukru krupice
30 g holandského kakaa
Cupcaky:
50 g holandského kakaa
240 ml vroucí vody
175 g hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku
špetka soli
113 g změklého másla
100 g cukru krupice
2 celá vejce
2 lžičky vanilkového extraktu
větší banán (nebo dva malé)
!!! Den předem připravit pařížskou šlehačku !!!
Smetanu svařit s kakaem a cukrem, nechat vychladnout a na noc šoupnout do ledničky.
Cupcaky:
1. Vroucí vodou zalít kakao, vymíchat do hladké pasty.
2. Máslo s cukrem vyšlehat do pěny, přidat vejce, extrakt a prosátou směs mouky, prášku a soli. Nakonec přimíchat zchladlou kakaovou hmotu.
3. Ve formě na muffiny vyloženou košíčky na pečení (plnit jen do 3/4!) péct na 190°C 15-20min.
4. Po úplném vychladnutí (a příp. odležení) lehce vydlabat vršek každého cupcaku a naplnit ho banánem (rozmačkaným vidličkou).
5. Před podáváním vyšlehat paříž. šlehačku a zdobicím sáčkem aplikovat "čepičku".
luciedvorakova.blogspot.cz
Chtělo by to zdobicí kocovku s hrubším a větším otvorem, takhle to nemá ty správné designové grády ;-)
Těsto není moc sladké, spíše výrazně kakaové a k mému překvapení vydrželo (nenaplněné a uzavřené v plechové dóze) vláčné celé 4 dny!
Autor: Kanyla (Kamila) | |
Datum vložení: 01.02.2013 13:12 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz