175 g másla změklého a pokrájeného + další na vymazání
165 g krupicového cukru
2 lžíce strouhané kůry z biocitronu
3 vejce
150 g prosáté hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
100 g bílého jogurtu
zavařené meruňky nebo jiné ovoce, nakrájené na dílky
moučkový cukr na poprášení
zakysaná smetana nebo šlehačka při podávání
Troubu předehřejte na 160 ºC.V míse šlehejte máslo, cukr a citronovou kůru asi 6–8 minut do pěny. Pak jedno po druhém dokonale zašlehejte vejce. Přidejte mouku, kypřicí prášek a jogurt a důkladně promíchejte.Těsto dejte do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 25 cm, poklaďte broskvemi a pečte asi hodinu dozlatova.Propečenost zkuste špejlí.Nechte 10 minut chladnout ve formě, pak vyjměte a nechte zcela zchladnout na mřížce.Poprašte moučkovým cukrem a podávejte se zakysanou smetanou nebo se šlehačkou.
Autor: lucie2211 | |
Datum vložení: 01.02.2013 15:14 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz