300 g polohrubé mouky
250 g krupicového cukru
1 kypřící prášek do pečiva
2 vejce
200 ml polotučného mléka
80 g másla (Hery)
3 větší zralé hrušky
4 kostičky nastrouhané čokolády
1 lžíce kakaa
Hrušky oloupeme a bez jádřinců nakrájíme na kostičky. Dobře vychlazenou čokoládu nastrouháme na hrubé nudličky. Rozehřejeme opatrně máslo. Bábovkovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Mouku s práškem do pečiva a kakaem prosijeme do mísy, přidáme cukr a promícháme. Do odměřeného mléka přidáme vejce, rozšleháme a vlijeme do připravené moučné směsi. Těsto dobře promícháme, přidáme nejprve strouhanou čokoládu, rozpuštěné vychladlé máslo a na konec nakrájené hrušky.
Těsto vlijeme do připravené formy, povrch uhladíme a vložíme do předehřáté trouby. Bábovku pečeme při 170°c asi 60 minut.
Autor: JanaB1 | |
Datum vložení: 01.02.2013 19:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz