150 g krystalového cukru do sněhu
150 ml mléka
80 - 100 g krystalového cukru do těsta
4 bílky
300 g hrubé mouky
4 žloutky
1 vanilkový pudink v prášku
100 g másla nebo Hery
1 kypřící prášek do pečiva
500 g i více červeného rybízu
Do mísy dáme 150 g krystalového cukru a vanilkový pudink. Promícháme a vsypeme obraný, propláchnutý a okapaný rybíz. Mražený nerozmrazujeme. Lze použít 500 - 800 g, záleží na tom, kolik kdo rád. Ušleháme tuhý sníh ze 4 bílků a obracením vařečky zapracujeme do rybízu.
Rozmícháme do pěny 100 g másla s 80 - 100 g cukru a postupně přidáváme žloutky.Střídavě přiléváme mléko a sypeme hrubou moukou promíchanou s práškem do pečiva. Vznikne nám hustější těsto, které stěrkou rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Na něj ve stejnoměrné vrstě navršíme rybízový sníh a uhladíme. Koláč pečeme při 170°C asi 40 minut.
Autor: JanaB1 | |
Datum vložení: 02.02.2013 20:05 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz