TopRecepty.cz

Valašské frgále


Valašské frgále

Suroviny

Těsto na 5 koláčů:
600 g hladké mouky
400 g hrubé mouky
240 g másla
240 cukru
60 g droždí
4 žloutky
mléko
sůl

Drobenka:
500 g másla (hery, oleje)
300 g moučkového cukru
300 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
3 sáčky vanilkového cukru
citrónová kůra
skořice

Postup

1. Z droždí, mléka a části cukru připravíme kvásek a necháme vzejít. Pak jej i ostatní suroviny důkladně prohněteme a těsto necháme dobře vykynout. Pak ho rozdělíme na 5 bochánků a necháme dál kynout.2. Každý díl těsta stejnoměrně rozválíme na kruh o průměru 30-32 cm. Lze použít i koláčovou formu, nebo si na pečicím papíru předkreslit kolo.3. Po obvodu koláče vytvoříme 1 cm široký, vyšší okraj, který potřeme rozšlehaným žloutkem. Střed naplníme nádivkou, posypeme drobenkou a necháme znovu kynout.4. Koláč pak vložíme na 20 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.5. Hned po upečení potřeme okraje frgálu rozpuštěným máslem.Tip: Po vytažení z trouby lze okraje potřít také mlékem (těsto zkřehne) a střed pokropit přepuštěným máslem smíchaným s rumem (nešetříme).

autor Autor: JANA62
Datum vložení Datum vložení: 02.02.2013 20:12

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz