7 jablek
šťáva z 1/2 citronu
šťáva z 1/2 pomeranče
100 g másla
160 g ovesných vloček
2 lžička skořice
50 g třtinového cukru
Zapékací misku vymažeme máslem.
Nakrájíme do ní jablka, se slupkami je pokrm ale přece jen zajímavější, jak chutově, tak barevně.
Zakápneme citronovou a pomerančovou šťávou a posypeme skořicí.
Z vloček, hnědého třtinového cukru a změklého másla uděláme drobenku a nasypeme ji na jablka.
Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 45 minut, dokud není drobenka křupavá.
Je to veĺmi dobré, jak vlažné, tak chlazené. Zdobíme podle každého.
V létě to takto dělám s rebarborou, také moc dobré.
Autor: varilamyskakasicku | |
Datum vložení: 03.02.2013 16:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz