3 L-vejce
120 g fruktosy
75 g obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj)
2 lžíce oleje
1 lžíce bio kakaa
80 g celozrnné pšeničné mouky
80 g chlebové pšeničné mouky
500 g bílého jogurtu
125 g tvarohu
2 lžíce vanilkové fruktosy (,,vanilkový cukr light“)
rakytníková marmeláda
1 sáček Melty
1/4 lžičky agaru
Jogurt si dáme do jemného cedníku, položíme na misku, přikryjeme potravinovou fólií a necháme 24hod vykapat syrovátku. Druhý den ,,suchý“ jogurt vyšleháme s tvarohem a lžící vanilkové fruktosy (pokud nemusíte hlídat tuky, můžete přidat pár lžiček rostlinné šlehačky). Dáme do dózy a uložíme prozatím do lednice.
Předehřejeme si troubu na 175°C, formu si vymažeme a vysypeme. Z bílků, 4 lžic ledové vody a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. V jiné míse si vyšleháme do pěny žloutky, 4 lžíce horké vody, olej, mléko a fruktosu. Poté přidáme prosetou mouku a kakaový prášek. Opatrně těsto zabalíme do bílků, dáme do formy a pečeme zhruba 25-30min. Pokud máte strach z nadýchanosti těsta, můžete použít lžičku bio kypřícího prášku. Korpus opatrně vyndáme na mřížku a necháme úplně vychladnout.
Sáček melty zalijeme 100ml vařící vody a necháme louhovat. Poté sáček vyhodíme a necháme vychladnout. Korpus rozkrojíme, namažeme rakytníkovou marmeládou, pokapeme obě poloviny meltou, potřeme krémem a slepíme. Zbytek krému použijeme navrch. Zbytek melty smícháme s agarem, přivedeme k varu a nedbale polijeme celou buchtu.
Dezert je nejlepší odležený alespoň 3hod v lednici.
http://www.facebook.com/dlabemesmishkou
Autor: DlabemeZdrave (Mishka) | |
Datum vložení: 05.02.2013 16:38 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz