Tukové těsto:
80 g hladké mouky
280 g tuku (ideálně másla)
Moučné těsto:
200 g hladké mouky
1 lžíce octa
asi 8 lžic teplé vody
2 žloutky
1 špetka soli
Dále:
žloutek na potření
Sníh (množství připravíme dle potřeby):
1 bílek
70 g cukru
Ze všech surovin na tukové těsto připravíme na vále „bochánek“, který uložíme do chladničky.Do mouky přidáme všechny přísady na moučné těsto a vypracujeme vláčné těsto. Rozválíme ho na obdélník, tukové těsto položíme na jednu polovinu a druhou půlkou moučného těsta ho překryjeme.Takto vytvořený „balíček“ rozválíme na sílu asi 1 cm, složíme jako ubrousek třikrát na délku i na šířku. Dáme do chladna odpočinout na 1/2 hodiny. Tento úkon s překládáním a rozválením opakujeme celkem 4 x.Připravíme sníh. Do hrnce dáme vodu, na něj položíme misku a v páře šleháme bílky, dokud se nevytvoří hustý sníh.Z hotového těsta vyválíme obdélník, který rádýlkem rozkrájíme na proužky silné asi 2-3 cm. Tyto proužky těsta natáčíme na trubičky na kremrole.Kremrole klademe na plech a potřeme rozšlehaným žloutkem. Upečeme v předehřáté troubě.Po upečení naplníme připraveným sněhem a bohatě pocukrujeme.
Toto domácí těsto na kremrole nádherně listuje a díky máslu výborně chutná a voní.
Autor: Beetty | |
Datum vložení: 05.02.2013 21:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz