250 ml kefíru
100 g tuku
200 g cukru krupice
2 vejce
300 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
300 g ovoce dle chuti
moučkový cukr na posypání
Kefír nalijeme do mísy a vmícháme cukr, rozpuštěnou Heru (tuk na pečení) s moukou a práškem do pečiva. Přidáme 2 celá vejce a vypracujeme řidší těsto. Těsto vlijeme na plech, poklademe ovocem a dáme péci. Pečeme při teplotě 180°C asi 25 minut.
Na kefírový koláč můžeme použít různé druhy ovoce, jablka, hrušky, meruňky, blumy, švestky, vždy pokrájené na malé kousky.
Autor: ejmik (Petra Štefanová) | |
Datum vložení: 06.02.2013 16:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz