Těsto:
4 vejce
80 g moučkového cukru
100 g polohrubé mouky
100 ml oleje
1 prášek do pečiva
Pěna:
500 g čerstvých jahod
2 kelímky smetany ke šlehání
20 g želatiny
moučkový cukr (podle chuti)
tuk a hrubá mouka na přichystání plechu
V misce ušleháme žloutky, do kterých postupně přiléváme olej a přisypáváme cukr. Ve šlehači ušleháme tuhý sníh z bílků. Do sněhu přimícháme žloutkovou směs a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva.Těsto vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.Pečeme v předehřáté troubě 10 min při 170 °C. Upečený piškot necháme vychladnout.Na jahodovou pěnu si v míse tyčovým šlehačem rozmixujeme jahody. Ve šlehači ušleháme 2 šlehačky do tuha, přilijeme želatinu (připravenou dle návodu na sáčku). K ušlehané smetaně postupně přidáme jahody a osladíme cukrem.Pěnu natřeme na vychladlý korpus a dáme do lednice ztuhnout. Hotové řezy nakrájíme na kostky, ozdobíme kouskem jahody a lístkem meduňky.
Autor: Beetty | |
Datum vložení: 06.02.2013 20:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz