2 větší jablka
1 lžička Gustinu
250 g tvarohu
500 g bílého jogurtu
2-3 lžíce vanilkové fruktosy (,,vanilkový cukr light“)
1 lžička agaru
120 g bezlepkových sušenek skořicových
2 lžíce medu
1 lžíce rýžového sladu
4 lžíce sezamových semínek
1 lžička agaru
Připravíme si 4 malé mističky (já použila objem 300ml a horní průměr 10cm). Vyložíme si je potravinovou fólií. Jablka nahrubo nastrouháme a vymačkáme šťávu. 100ml šťávy dáme do rendlíku, vmícháme gustin, přivedeme k varu, promícháme s jablky a dáme na dno mističek. 2 lžíce jablečné šťávy ohřejeme na bod varu, vmícháme lžičku agaru a pomalu přidáme za stálého míchání k tvarohu, který jsme si vyšlehaly spolu s jogurtem a fruktosou. Směs rychle rozdělíme do mističek, posypeme rozdrcenými sušenkami a dáme do lednice.
V rendlíku si zahřejeme 16 lžic vody spolu s medem a sladem. Když nám směs začne probublávat, přidáme sezam, agar, necháme asi minutku bublat a poté rozdělíme na vrch mističek tak, abychom pokryli celou vrstvu sušenek. V lednici chladíme alespoň 3hod, aby nám dortík zatuhl a při vyndávání z mističek se nerozpadl.
http://www.facebook.com/dlabemesmishkou
Autor: DlabemeZdrave (Mishka) | |
Datum vložení: 07.02.2013 13:53 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz