2 hrnky hladké mouky
1/2 hrnku kukuřičné mouky
1/2 lžíce sušeného droždí
1/4 hrnku oleje
1 hrnek vody
1 lžíce cukru
špetka soli
olej na smažení
Sirup:
1,5 hrnku cukru
1,5 hrnku vody
pár kapek citronové šťávy
trochu růžové vody (esence)
Sirup: Vodu, ruzovou esenci a cukr rozmichame, privedeme k varu, zakapneme citronovou stavou a svarime na sirup, cca 15 minut. Pote odstavime.Testo: Kukuricnou moucku rozmichame ve vode. Mouku prosijeme, pridame cukr, sul, drozdi a promichame. Prilijeme olej, rozmichanou moucku a vytvorime mekke, jemne testo, ktere lehce lepi.Na teplem miste nechame cca 1/2 hodinky kynout.Pote z testa tvorime male kulicky (zhruba velikosti tresni) a ve vetsi vrstve oleje smazime do zlatova. Kulicky v oleji zvetsi objem. Kulicky v oleji promichavame, aby se rovnomerne osmazily ze vsech stran.Pote je prendame na papirovy ubrousek, nechame okapat prebytecny olej, cca 10 vterin a jeste horke macime v sirupu, kde je cca 10 vterin promichavame, pote prendame na talir.
Toto cukrovi se pripravuje v mesici Ramadanu, coz je postni mesic. Pust zacina rannim usvitem a konci zapadem Slunce. Ukoncuje se vetsinou datlemi a mlekem nebo vodou. Pote je servirovano mnoho masitych pokrmu, salatu, pomazanek a ovoce. Nakonec se podava cukrovi, kde nesmi chybet prave Awami.
Arabove toto cukrovi konzumuji samostatne, ja bych klidne pridala nejaky dip v podobe kremu nebo slehacky.
Autor: aisha | |
Datum vložení: 09.02.2013 14:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz