Těsto:
5 vajec
10 dkg cukru
1 vanilkový cukr
10 dkg hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
50 ml oleje
Krém:
400 ml mléka
10 dkg cukru
1 vanilkový pudink
1 máslo
Šlehačka:
2 smetany ke šlehání
2 ztužovače
Dále:
broskvový kompot
Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny a pomalu přiléváme olej, bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Do žloutkové pěny přisypeme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na plech a upečeme při 160 C asi 15 minut. Necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme krém. Z mléka, cukru a pudinku uvaříme hustou kaši, kterou pod folií necháme vychladnout. Vyšleháme si máslo do pěny a po lžicích přidáváme vychladlou kaši. Vyšleháme do hladka.
Krém natřeme na vychladlý piškot, uhladíme a poklademe plátky broskví. Na to natřeme 2 ušlehané šlehačky se ztužovači.
Dáme ztuhnout a uležet do lednice. Pak krájíme podle potřeby.
pokud chceme tmavé těsto, tak do těsta přidáme 2 PL kakaa
![]() |
Autor: majka (Petra Brůžková) |
![]() |
Datum vložení: 10.02.2013 11:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady