TopRecepty.cz

Kynutý skořicový točenec


Kynutý skořicový točenec

Suroviny

600 g hladké mouky
150 g másla
250 ml mléka
40 g drozdí
10 lžic cukru
3 lžíce skořice
2 žloutky
špetka soli

Postup

Dáme do mísy mouku, sůl, žloutky, 50 g rozpuštěného másla a kvásek z droždí a mléka.
Cukr smícháme se skořicí.
Těsto necháme 40 minut kynout, po té rozdelíme na dva díly, každý rozválíme a potřeme 50 másla, posypeme cukrem se skorici a zamotáme jako roládu.
Obě rolády podélně rozkrojíme a zamotáme jako pletýnku.
Pečeme na 180°C 20 minut.

Poznámka

Chutná to jako trdelník. A dobře je to i vyzkoušet s jemně nasekanými vlašskými ořechy:)

autor Autor: Barborka15 (Barbora Pavlátová)
Datum vložení Datum vložení: 11.02.2013 15:17

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz