Těsto:
1 hrnek mléka
3 PL cukru
5 PL oleje
1 žloutek
špetka soli
2,5 hrnku polohrubé mouky
1/2 kostky droždí
Náplň:
4-6 ks fíků (podle velikosti)
50 g kandované citrónové kůry
Toto těsto jsem dělala robotem, na pekárnu je ho málo.Ve vodě s částí cukru necháme vzejít droždí, pak přidáme zbytek surovin a vymísíme žluťounké těsto. Posypeme moukou, zakryjeme a necháme vykynout.Vykynuté těsto promísíme a na lehce pomoučené desce vyválíme na nepříliš velký obdélník, který posypeme citronátem a krájenými fíky.Přejedeme lehce válečkem (ovoce tím vtlačíme do těsta) a zavineme do rolády, kterou ihned nakrájíme na 9 dílků.Všechny řezy uložíme do tukem vymazané (nebo pečícím papírem, fólií vyložené) remosky, necháme nakynout a upečeme (25-30 min).
Voňavý, nedusivý kynutý koláč, na řezu strakatý použitými sušenými fíky a kandovanou kůrou.
Zcela jistě by šel upéct i jinak ochucený - např. pomerančovou šťávou a kandovanou pomerančovou kůrou, vhodně doplněnou oblíbeným sušeným ovocem.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 12.02.2013 11:17 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz