24-26 cukrářských piškotů
250 g mascarpone
7 lžic cukru moučky
1 vanilkový cukr
5 lžic kokosového likéru
250 ml smetany ke šlehání
300-350 g čerstvých jahod
2 lžičky jahodového sirupu Monin
bílá čokoláda na ozdobu
Krém: V misce smíchat mascarpone, 5 p.l. cukru-moučky, vanilkový cukr a 3 p.l. Malibu. Ušlehat smetanu a přidat k mascarpone.
Připravit jahody – omyt, osušit, nakrájet na plátky (2-3 ks jahod nechat vcelku na ozdobu), zbytky (odřezky) rozmixovat s 2 p.l. cukru-moučky, potom přidat 2 p.l. Malibu a 2 k.l. jahodového sirupu Monin.
Piškoty savoiardi namáčet do rozmixovaných jahod a ukládat, třeba, do skleněné zapékací mísy (30x30 cm), na piškoty ukládat jahodové plátky, další vrstva – krém, pěkně roztírat silikonovou lopatkou – krémem nešetřit, postup opakujeme (vrstev «piškoty+jahody+krém» může být tři, ale ne víc, «konstrukce» je pak nestabilní :)). Dát na několik hodin do ledničky. Při podávání seshora posypat kakao, ozdobit jahodami a nastrouhanou bílou čokoládou.
Likér může být i jiný, jen aby se jeho příchuť ladila s jahodami. Ale měnit mascarpone za něco jiného nedoporučuji :)
Autor: Milka_K (Ludmila Kloknerová) | |
Datum vložení: 14.02.2013 14:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz