4 vejce
4 lžíce moučkového cukru
4 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
Smetanový krém:
2 zakysané smetany
2 vanilkové cukry
1 šlehačka
100 ml ovocné šťávy
želatinového ztužovače za studena
Upečeme si plát piškotu, který bude mít velikost na výšku tolik cm, co forma na srnčí hřbet na délku.
4 vejce
4 lžíce moučkového cukru
4 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
-2 lžíce cukru vyšleháme s bílky do tuha, žloutky našleháme se zbylým cukrem, přidáme kakao, mouku a nakonec lehce sníh. Pečeme na pečícím papíru. Z upečeného plátu ukrojíme obdélník o velikosti formy, takové víčko.. zbytek piškotu natřeme marmeládou /jahodovou/ a srolujememe na roládku.
Smetanový krém připravíme ze 2 zakysaných smetan, 2 vanilkových cukrů, 1 ušlehané šlehačky , 100ml šťávy z ovoce a želatinového ztužovače za studena.
Formu vyložíme potravinářskou folií, ozdobíme ovocem, dáme část krému, vložíme roládku, přidáme zbytek krému a přiklopíme plátem piškotu. Lehce zatížíme.
Dáme do chladna nejlépe přes noc. Vyklopíme a... DOBROU CHUŤ
Autor: Tessi | |
Datum vložení: 16.02.2013 11:59 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz