250 g špaldové mouky
125 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj)
10 g droždí
30 g fruktosy
10 g vanilkové fruktosy
1 vejce
1 lžíce oleje
Náplň:
200 g tvarohu
1-2 lžíce vanilkové fruktosy
1 bílek
2 lžíce goji (kustovnice čínská)
2 lžíce vody
1 lžička rýžového sladu
piniové oříšky
Dále:
1 žloutek na potření
Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a necháme 10min odpočinout. Promícháme, přidáme vejce, olej a vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme 1hod kynout na teplém místě. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, prohněteme a vyválíme na 1cm silný plát, vykrojíme kolečka o průměru 10cm a dáme na plech s pečícím papírem. Dáme stranou na 30min kynout a připravíme si náplň. Tvaroh vyšleháme s bílkem a fruktosou. Slad s vodou přivedeme k varu, aby se slad spojil s vodou, odstavíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Poté do sladového sirupu ponoříme Goji, necháme 10min plavat a nakonec rozmixujeme. Do vykynutých koláčků uděláme důlky, okraje potřeme žloutkem, důlky naplníme tvarohem, uprostřed kustovnicí a přidáme piniové oříšky. Necháme ještě kynout a dáme si rozehřát troubu na 175°C. Pečeme zhruba 30-35min.
http://www.facebook.com/dlabemesmishkou
Autor: DlabemeZdrave (Mishka) | |
Datum vložení: 16.02.2013 20:13 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz