Krém:
400 g mascarpone
2 smetany ke šlehání (s vyšším obsahem tuku)
2 lžíce moučkového cukru
1 ztužovač šlehačky
1/2 limetky (kůra)
Omáčka:
1 balení jahod
2 lžíce tmavého cukru
1/2 limetky (kůra)
šťava z limety
1 lžička Solamylu (zarovnaná)
Zelená vrstva:
1 kiwi (tvrdší, pokrájené na drobné kostičky)
Dno pohárů:
6 kousků piškotového korpusu (sušenek)
1/2 pomeranče (šťáva)
3x strouhnutí pomerančové kůry
6 kuliček Rafaela
Ingredience na krém vyšleháme ve vyšší nádobě do hladka a husta.Do kastrůlku pokrájíme jahody na drobno, přidáme cukr, limetkovou šťávu a kůru, přilijeme trochu vody a povaříme do jemného rozvaření.V malé trošce studené vody rozmícháme škrob a vlijeme k jahodám. Omáčka se zahustí. Dáme vychladnout.Na dno sklenic rozdrobíme tak do výše 1 cm korpus, či sušenky. Vymačkáme půl pomeranče, strouhneme do něj omytou kůru a šťávou pokropíme korpusové drobky.Na něj naneseme vrchovatou polévkovou lžícI krému, jemně rozprostřeme a dáme 1 lžíci jahodové omáčky.Posypeme kostičkami kiwi.Znovu opakujeme vrstvení krémem, jahodovou omáčkou a kostičkami kiwi, dokud nevypotřebujeme suroviny.Vršek dozdobíme kuličkami Rafaela. Pak vychladíme a servírujeme.
Měla přijít gratulační návštěva. Takže pohárek byla příjemná volba!
Autor: srettka | |
Datum vložení: 17.02.2013 18:57 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz