Na těsto:
100 g hladké mouky
špetka soli
250 ml mléka
50 ml vody
1 lžička cukru moučka
2 vejce
1 lžíce rostlinného oleje
Na omáčku:
6 lžic cukru
60 g másla
300 ml pomerančové šťávy
pomerančová a citronová kůra
40 ml likéru Grand Marnier
2-3 lžíce brandy nebo koňaku
1 pomeranč na ozdobu
1. Mouku se solí, lžičkou cukru, mlékem, vodou, vejci a olejem promícháme,nechame odpočinout v lednici. Nelejeme male množstvi na predehratou panvicku a opečeme všechny palačinky.
2. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr a rozpustíme ho na karamel. Přiléváme pomerančovou šťávu, přidáme kůru z citronu a pomeranče, povaříme a přilijeme likér.
3. Palačinky přeložíme, vložíme do omáčky. Pak je přelijeme brandy, zapálíme a oflambujeme. Podáváme s omáčkou, poprášené cukrem a zdobené pomerančem.
Vyborny dezert na specialni prilezitost. Velmi chutne a dramaticke s flambovanim.
Autor: exczech (Paul Steindler) | |
Datum vložení: 22.02.2013 01:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz