Čokoládové těsto:
5 vajíček
200 g cukru moučka
100 g hladké mouky
100 g hořké čokolády
1 KL prášku do pečiva
4 PL mléka
Krém:
5 vajíček
2 PL krupicového cukru
600 g měkkého tvarohu
300 g bílé čokolády
6 KL želatiny
1/3 sklenice studené vody
1/3 sklenice vřelé vody
300 ml šlehačky (33%)
Na povrch:
500 g mandarinkový kompot (jahody, broskve )
2 sáčky ovocného dortového želé na 1 L vody
Příprava těsta:
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, a přidáme 4 PL mléka. Bílky ušleháme s cukrem na tuhý sníh, žloutky ušleháme s vychladlou čokoládou a s tuhým sněhem. Pozvolna přidáváme mouku s prdopečem.Těsto dáme na papírem vyložený plech a pečeme na 180 stupňů cca 30 minut.
Příprava krému:
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Želatínu zalejeme studenou vodou a necháme nabobnat.Poté dolejeme vroucí vodu a mícháme do rozpuštění. Vajíčka ušleháme s cukrem ve vodní lázni. Po důkladném ušlehání a odstavení z vodní lázně, přidáváme po částech vychladlou čokoládu a želatinu.Takto připravenou hmotu přidáváme po troškách do tvarohu. Šlehačku ušleháme do tuha a jemně vmícháme do čoko- tvarohového krému. Krém namažeme na placku a necháme stuhnout, nejlépe v lednici. Dortové želé připravíme dle návodu. Ovoce uložíme na krém a zalejeme připraveným želé a opět dáme stuhnout.
Autor: pavelk (Pavel K) | |
Datum vložení: 22.02.2013 18:19 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz