4 vejce
200 g krystalového cukru
100 ml oleje
100 ml vody
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
špetka soli
Jahodová masa:
2 jahodové kompoty (plechovka 400 ml)
3 Zlaté klasy
3 lžíce krystalového cukru
cca 100 ml jahodového sirupu (nebo vody, v připadě potřeby)
2 vanilkové cukry
Na ozdobu:
500 ml šlehačkové smetany
1 lžíce práškového cukru (nemusí být)
Zltky vyslahame do penista s krystalovym cukrom. Pridame olej, preslahame, pridame vodu, preslahame. Pridame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva. Bielka vyslahame so stipkou soli a opatrne vmiesame do zltkov. Cesto vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech. Pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 180 stupnov C cca 20 minut. Kontrola spajlou. Cesto nechame vychladnut. Jahody vylejeme z plechovky a popucime ich. Nemixujeme, mali by ostat aj trochu kusky. Vyborne posluzi pucitko na zemiaky. Odmeriame si 2 jahodove kompoty a doplnime sirupom alebo vodou na celkove mnozstvo 850 ml. Pridame zlate klasy, vanilkovy cukor, rozmiesame a uvarime hustu kasu. Za obcasneho premiesania nechame vychladnut. Vychladnutu kasu natrieme na piskotu a odlozime do chladnicky dobre schladit. Slahackovu smotanu vyslahame a natrieme na zakusok. Pokrajame na rezy ( kocky) a prip. mozeme ozdobit cerstvymi jahodami.
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2013/02/jaho...
Autor: adkas | |
Datum vložení: 24.02.2013 16:54 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz