4 vejce
1 hrnek cukru
1 prášek do pečiva
2 hrnky polohrubé mouky
3/4 hrnku oleje
1 hrnek mléka
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu
250 ml zakysané smetany
instantní čokoládový pudink
skořicový cukr na posypání
Nejdříve vymažeme plech tukem a vysypeme ho hrubou moukou nebo můžeme použít papír na pečení.Vejce utřeme s cukrem a přidáme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Hotové těsto vylijeme na plech. Následně připravíme pudink podle návodu a vylijeme jej na připravené těsto na plechu způsobem cik-cak.Vložíme do předehřáté trouby na 150 °C a pečeme asi půl hodiny dozlatova.Poté vyndáme, necháme zchladnout a pak buchtu potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem. Nakonec dáme do chladna vychladit.
Autor: mikimik | |
Datum vložení: 26.02.2013 08:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz