Na těsto:
350 g hladké mouky
150 g cukru moučky
200 g másla (Hery)
2 vejce
Na krém:
1 větší kompot broskví
2 vanilkové pudinky
sirup z kompotu
voda
Poleva:
4 vejce
130 g cukru krystal
1 kelímek zakysané smetany
Máslo (Heru) nastrouhejte na hrubém struhadle nebo nakrájejte na plátky, přidejte prosátou mouku, cukr, vejce a vypracujte těsto. Těsto rozválejte - rozmačkejte - na plech s vyšším okrajem (cca 25x40cm), vyložený pečícím papírem nebo postříkaný sprejem s olejem.
Na těsto rozložte pokrájené ovoce. Sirup z kompotu, který vám zbyl po okapání broskví, doplňte na 750 ml vodou a uvařte vanilkový pudink. Ještě horkou hmotu rozetřete na ovoce. Plech dejte do trouby a pečte asi 35 minut při teplotě 175 st.
Žloutky s cukrem ušlehejte do pěny a přidejte zakysanou smetanu. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte ho do žloutkové pěny. Rozetřete na upečený koláč a pečte ještě asi 15-20 minut, pokud povrch nezrůžoví.
Autor: hosta | |
Datum vložení: 28.02.2013 14:51 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz