smetana ke šlehání (min 31%)
čokoláda
V hrnci zahřejeme smetanu (nesmí se vařit!) a zalijeme s ní nalámanou čokoládu. Rozmícháme dohladka.Čokoláda je hodně řídká, takže ji necháme vychladnout. Čím chladnější, tím tužší.Pokud chceme jako polevu, tak použijeme po vychladnutí jako polevu.Abychom získali krém, po vychladnutí šleháme asi 5 minut ručním šlehačem. A poté necháme ještě několik hodin chladnout - nejlépe přes noc. Potom potřeme korpus krémem, nebo dáme do zdobičky a zdobíme.
Na každých 100 g čokolády patří 100 ml smetany (množství závisí na velikosti moučníku a složitosti zdobení).
Autor: Dooga | |
Datum vložení: 01.03.2013 17:17 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz