Těsto:
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
100 g změklého másla
2 žloutky
100 g cukru krupice
5 g vanilkového cukru
kostka droždí
nastrouhaná kůra z menšího citronu
6 g soli
175 ml vlažného mléka
Náplň:
maliny
1 kostka jemného tvarohu
1 žloutek
200 ml mléka
1/2 sáčku vanilkového pudinku
cukr dle chuti
Drobenka:
125 g másla
125 g cukru krupice
125 g polohrubé mouky
skořice (já dávám zarovnanou lžičku)
vejce na potření
Pokud budeme dělat, těsto v pekárně, nejdříve vlijeme tekuté suroviny, pak sypké (droždí nakonec, nejlépe k cukru, sůl dát od droždí co nejdál) a necháme vymíchat a vykynout při programu "TĚSTO".
Pokud budeme dělat těsto ručně, v mléce rozpustíme cukr, droždí, přimícháme trochu mouky a necháme nakynout cca 30 minut na teplém místě. Poté přidáme zbytek surovin a těsto pořádně propracujeme vařečkou. Tzv. ho "nadzvedáváme - kucháme", aby se do těsta dostal vzduch. Pod přikrytou utěrkou opět necháme vykynout.
Mezitím si připravíme plňku. Z pudinkového prášku a mléka si uvaříme podle návodu na sáčku pudink, necháme ho vychladnout. Nesmí být horký! Přimícháme tvaroh, cukr dle chuti a žloutek. Připravíme si i drobenku, všechny suroviny smícháme rukama azapracujeme do sypké drobenky.
Těsto si vyválíme na placku, cca 4 mm silnou a vykrajujeme kolečka (já jako vykrajovátko používám větší hrneček), přendáme kolečka na plech, na který dáme pečící papír, necháme opět cca půlhodinku odpočívat, lžící si uděláme důlek a pomocí zdobícího sáčku naneseme náplň.
Doprostřed dáme ze 3-5 malin (dle velikosti), pomažeme kraje rozšlehaným vejcem, posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů, cca 15-20 minut.
Autor: Mirusha | |
Datum vložení: 06.03.2013 23:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz