Korpus:
225 g cukru krupice
120 g hladké mouky
30 g hrubé mouky
6 vajec
75 g oleje
Náplň:
1 smetana ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
1 malý bílý jogurt Hollandia
jahody
Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Oddělíme žloutky od bílků.Korpus: Vyšleháme bílky s cukrem dotuha (když vytáhneme šlehač, musí v bílkové hmotě zůstat špičky v místě vytažení šlehacích metliček).V další míse si vyšleháme žloutky s olejem do světlé pěny, postupně budeme do pěny ze žloutků přidávat mouku a bílky, opatrně mícháme.Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C do zrůžovění.Krém: Vyšleháme šlehačku se ztužovačem a přidáme bílý jogurt, dle chuti můžeme osladit.Vychladlý piškot si rozpůlíme, na jednu půlku natřeme část krému, poklademe jahody nakrájené na malé kousky, jahody opět potřeme krémem a přiklopme druhou půlkou piškotu (celý moučník si můžeme oříznout, aby byl souměrný). Zdobíme dle libosti, já potřela zbylým krémem, ozdobila jahodami a odřezky z piškotu.
Při pečení dortu jsem si upekla navíc jeden plát piškotu, který jsem nevyužila, ale nechtěl se nám jíst jen s marmeládou, tak jsem zaimprovizovala.
Autor: ryshla (Tereza) | |
Datum vložení: 10.03.2013 15:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz