TopRecepty.cz

Hamanovy uši


Hamanovy uši

Suroviny

100 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu)
1 vejce
250 g celozrnné pšeničné mouky
30 g fruktosy
50 g másla (domácí nebo Jihočeské)
14 g droždí
špetka soli
75 g mletého máku
75 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu)
1 lžíce medu
30 g rozinek
3 lžíce povidel
1 bílek
1 lžíce másla na potření

Postup

Do mísy dáme mléko, máslo a fruktosu. Ohřejeme na vlažnou teplotu a přidáme droždí a vejce. Promícháme a vmícháme mouku a sůl. Propracujeme a těsto dáme přikryté kynout na 1hod do tepla. Mezitím mák smícháme s horkým mlékem a necháme vychladnout. Vmícháme med, nasekané rozinky a povidla.
Vykynuté těsto vyndáme z mísy, jemně prohněteme a vyválíme placku silnou asi 5mm. Kulatou formičkou o průměru 8cm vykrajujeme kolečka. Rozpustíme lžíci másla a necháme zchladnout na pokojovou teplotu, přimícháme bílek a touto směsí potíráme kraje koleček. Doprostřed každého kolečka dáme náplň. Okraje kruhu zvedneme a vytvaruje třírohé taštičky, ale trochu náplně necháme nezakrytou. Hotové uši položíme na pečící papír a necháme ještě 30min kynout až zdvojnásobí objem. Troubu předehřejeme na 190°C. Taštičky potřeme zbytkem bílkové směsi a pečeme 15min. Necháme vychladnout na drátěné mřížce.

Poznámka

http://dlabemezdrave.cz

autor Autor: DlabemeZdrave (Mishka)
Datum vložení Datum vložení: 10.03.2013 17:01

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz