TopRecepty.cz

Ratibořické bochánky


Ratibořické bochánky

Suroviny

1 kg polohrubé mouky
400 ml mléka
60 g droždí
6 žloutků
2 dcl rumu
250 g moučkového cukru
250 g Hery
200 g rozinek
200 g mandlí
špetka badyánu
lžička soli
lžička citronové kůry

Na cukrovou polevu:
5 bílků
500 g mletého cukru
2 lžíce citronové šťávy
zdobení podle vlastní fantazie

Postup

Rozinky namočíme den předem do rumu. Z droždí, mléka, mouky, cukru a ostatních surovin včetně pomletých mandlí vypracujeme těsto-nejlépe v pekárně a necháme vykynout. Z těsta uděláme cca 10 bochánků, které upečeme v troubě na cca 190 stupňů dorůžova. Hotové a vychladlé bochánky poléváme cukrovou polevou a posypeme zdobením podle vlastní fantazie.
Poleva:
Bílky se špetkou soli ušleháme dotuha, přidáme cukr a citronovou šťávu a ještě chvilinku šleháme.

Poznámka

Zdroj-Blesk vaše recepty-bez uvedení autora.

autor Autor: JanaDorazinova (Jana Dorazinová)
Datum vložení Datum vložení: 11.03.2013 15:05

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz