1 kg polohrubé mouky
400 ml mléka
60 g droždí
6 žloutků
2 dcl rumu
250 g moučkového cukru
250 g Hery
200 g rozinek
200 g mandlí
špetka badyánu
lžička soli
lžička citronové kůry
Na cukrovou polevu:
5 bílků
500 g mletého cukru
2 lžíce citronové šťávy
zdobení podle vlastní fantazie
Rozinky namočíme den předem do rumu. Z droždí, mléka, mouky, cukru a ostatních surovin včetně pomletých mandlí vypracujeme těsto-nejlépe v pekárně a necháme vykynout. Z těsta uděláme cca 10 bochánků, které upečeme v troubě na cca 190 stupňů dorůžova. Hotové a vychladlé bochánky poléváme cukrovou polevou a posypeme zdobením podle vlastní fantazie.
Poleva:
Bílky se špetkou soli ušleháme dotuha, přidáme cukr a citronovou šťávu a ještě chvilinku šleháme.
Zdroj-Blesk vaše recepty-bez uvedení autora.
Autor: JanaDorazinova (Jana Dorazinová) | |
Datum vložení: 11.03.2013 15:05 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz