Korpus:
200 g máslových sušenek
70 g másla
3 lžíce rumu
Krém:
250 g tvarohu (v kostce)
200 g smetany ke šlehání
250 g mascarpone
200 g bílé čokolády
Ovocný přeliv:
míchané ovoce (lesní nebo zahradní směs)
2-4 lžíce cukru (podle chuti)
solamyl (malé množství podle potřeby)
Sušenky ručně nebo v robotu rozdrtíme, a rukou důkladně propracujeme s rozpuštěným máslem a rumem.Hotovou směs namačkáme do kulaté, pečicím papírem vyložené dortové formy o průměru 22 cm.Čokoládu rozpustíme a necháme ji zchladnout, nesmí být horká.Šlehačku lehce vyšleháme, přidáme tvaroh, mascarpone a rozpuštěnou čokoládu. Vše dohromady vyšleháme do hladkého krému.Krém nalijeme na sušenky a uložíme do druhého dne do lednice.Ovoce (může být i mražené) v rendlíku zahřejeme, podle chuti osladíme a lehce zahustíme solamylem, rozmíchaným v malém množství vody. Chladným přelivem zdobíme každý díl dortu na talíři.
Autor: Tessi | |
Datum vložení: 11.03.2013 18:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz