250 g tvarohu
4 vejce
1 prášek do pečiva
5 lžic mléka
5 lžic rumu
17 lžic hladké mouky
olej na smažení (fritéza)
moučkový cukr na obalení
Z tvarohu, vajec, mléka, rumu a mouky s práškem do pečiva umícháme řídké těsto.Lžící nabíráme přibližně stejné kousky těsta a házíme je do rozpáleného oleje (do friťáku). Toho musí být dostatečně vysoká vrstva, aby koblihy při smažení volně plavaly a nedotýkaly se dna nádoby.V horkém oleji se nafouknou do bizardních tvarů.Dozlatova osmažené koblihy po vyjmutí a okapání obalíme v moučkovém cukru.
Na obalení můžeme místo moučkového cukru použít jen skořici a nebo smícháme moučkový cukr spolu se skořicí...
Autor: Navrmi | |
Datum vložení: 17.03.2013 18:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz