Těsto:
200 g špaldové mouky
250 ml obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj)
100 g fruktosy
10 g vanilkového cukru
20 g oleje
1 vejce
30 g bio kakaového prášku
1 lžička bio kypřícího prášku
250 ml obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj)
1 vanilkový pudink
60 g fruktosy
125 g tvarohu
2 lžíce ovesné smetany
1 lžíce másla
100 g strouhaného kokosu
Formu si vymažeme a vysypeme, troubu dáme předehřát na 175°C. V míse vyšleháme všechny suroviny na těsto (začínáme s vejcem, cukrem a mlékem, postupně přidáme další ingredience a kypřící prášek až úplně nakonec). Hotové těsto nalijeme do formy a pečeme asi 30min. Během pečení si uvaříme hustý pudink. Do studeného pudinku přidáme tvaroh, smetanu a vyšleháme jemný krém. Na pánvi na mírném plameni rozpustíme máslo, nasypeme kokos a restujeme do zlatova, ale musíme míchat a hlídat, abychom „piliny” nespálili. Na studený korpus natřeme krém, nasypeme piliny a necháme ztuhnout pár hodin v lednici.
Pro zpestření jsem použila pod krém tenkou vrstvu višňové marmelády, která svou kyselejší chutí stáhne sladkost a celý dezert osvěží.
http://www.facebook.com/dlabemesmishkou
Autor: DlabemeZdrave (Mishka) | |
Datum vložení: 18.03.2013 09:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz