Na větrníčky:
150 g polohrubé mouky
4 vejce
100 g másla
0,5 lžičky soli
250 ml vody
Na krém:
2 smetany ke šlehání
cukr moučka (podle chuti)
1 ztužovač šlehačky
Karamel:
150-200 g cukru krystal
Nejdříve uděláme odpalované těsto. V hrnci s vyšším okrajem rozehřejeme vodu s máslem a solí. Až se máslo rozpustí, přidáme za stálého míchaní mouku.Těsto odpalujeme asi 2 minuty, až vznikne husté těsto, které se nelepí na stěny hrnce. Do vychladlého těsta zašleháme ručním šlehačem jedno vejce po druhém.Troubu vyhřejeme na 190 °C.Těsto dáme do cukrářského pytlíku a na plech vyložený pečicím papírem děláme malé větrníčky.Pečeme ve vyhřáté troubě cca 10-15 minut. Troubu nesmíme otevírat.Necháme vychladnout a každý větrníček zespodu naplníme pomocí plničky šlehačkou vyšlehanou s cukrem a ztužovačem.Na pánvi uděláme karamel rozpuštěním cukru.Začneme tvořit věž tak, že jeden větrníček po druhém zespodu namáčíme v karamelu a slepujeme pyramidu.Ze zbylého karamelu pomocí vidličky uděláme nitky, kterými pyramidu dozdobíme.
Počet větrníčků je dán tím, jak velké je uděláte. Čím jsou menší, tím více práce.
Krokánbuš můžete ozdobit podle fantazie viz fotogalerie.
Autor: TerezaT | |
Datum vložení: 18.03.2013 19:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz