140 g čerstvé máty
250 g bílé čokolády
100 g tmavé čokolády s alespoň 70% kakaa
20 g másla
100 ml smetany ke šlehání (nejlépe s obsahem tuku 40%)
bílek
krupicový cukr
několik malých lístků máty na dozdobení
+ čistý tenký štětec
+ papírové košíčky
Nejdříve si připravte krém, který musí dlouho chladnout: Menší kastrůlek postavte na velmi mírný plamen a vlijte do něj 100ml smetany společně s mátou. Po chvilce máta zvadne, takže se celá ponoří do smetany a takto ji nechte alespoň 5 minut vařit, aby se do smetany uvolnilo mátové aroma.
Mezitím si vytvořte vodní lázeň tak, že postavíte teplovzdornou misku nad hrnec s mírně vroucí vodou (pozor aby se její dno nedotýkalo hladiny) a nalámejte do ní 150g bílé čokolády. Nechte ji rozpustit společně s 20g másla.
Přes jemný cedník do rozpuštěné čokolády přelijte teplou mátovou smetanu a vymíchejte v hladkou směs. Nechte ji vychladnout, přikryjte potravinovou fólií a uložte do ledničky alespoň na 4 hodiny (nejlépe však přes noc).
Teď máte čas na přípravu košíčků. Ve vodní lázni si rozpusťte 100g bílé čokolády a pomocí štětečku důkladně vytřete papírový košíček (dno i stěny musí být pokryty souvislou vrstvičkou čokolády). Uložte ztuhnout – nejlépe do mrazničky.
Zatímco košíčky chladnou, rozpusťte si ve vodní lázni i tmavou čokoládu a pořádně ji vymíchejte, aby zchladla (viz tipy a triky).
Vlažnou tmavou čokoládou pak opět pomocí štětečku vytřete vychlazené košíčky a znovu uložte asi tak na 5 minut do mrazničky.
Z každého kousku opatrně svlékněte papírový košíček (pozor, stěny čokoládových košíčků jsou poměrně křehké) a znovu je uložte do chladu (už stačí lednice).
Řádně vychlazený mátový krém krátce prošlehejte a naplňte jím cukrářský sáček s hvězdicovou trubicí.
Do každého košíčku pak ozdobně stříkněte trošku krému a opět uložte do chladu.
Tipy a triky k receptu, stejně jako podrobně rozfocený postup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/cokoladove-kosick...
Autor: K@tka | |
Datum vložení: 19.03.2013 13:33 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz