2 droždí
1 kg hladké mouky
200 g cukru krupice
1/2 l vlahého mléka
6 žloutků
2 dl oleje
2 vanilkové cukry
1 čajová lžička soli
Žmolenka:
hrubá mouka
máslo
krupicový cukr
První si připravím kvásek, do mléka rozdrobím droždí, přidám pol.lžíci cukru a navrch nasypu 2 lžíce hl.mouky, kvásek vzejde asi tak za 10 min.
Do větší mísy nasypu hladkou mouku, cukr, sůl, olej, žloutky a přidám vzešlý kvásek, pěkně si zadělám těsto přikryju utěrkou a nechám ho kynout na teplém místě,tak 1,5 h.
Vykynuté těsto si opatrně vyklopím na vál a pak z něj tvořím co mě napadne...koláče, závin, buchty, koláčky....okraje těsta potřu ušlehaným vejcem, dám ovoce a taky žmolenku a mletý mák
Pečeme v předehřáté troubě 15-20 min při 180°C
Je to jedlé
Autor: sirotek | |
Datum vložení: 21.03.2013 22:37 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz