85 g změklého másla
40 g třtinového cukru
1 žloutek pokojové teploty
130 g polohrubé mouky
1 vrchovatá lžička jedlé sody
200 g sušených brusinek
380 g bílé čokolády
1 vrchovatá lžička mleté vanilky
Velmi ostrým nožem nakrájejte bílou čokoládu na malé kousky – dobře to jde keramickým nožem.
Máslo, žloutek a cukr vyšlehejte v robotu do hladké směsi. Zvlášť smíchejte mouku, vanilku a jedlou sodu a přes jemné sítko je přesejte do máslové hmoty.
Pomocí stěrky vytvořte hladké, mírně lepivé těsto – pokud by se příliš drolilo, přidejte trošku másla.
Mezitím si vyložte plechy pečicím papírem – budete potřebovat asi 3 plechy (záleží na jejich velikosti).
Z těsta vytvarujte kuličky o průměru asi centimetr a půl a naskládejte je na plech v uctivé vzdálenosti (těsto se opravdu hodně roztéká, tak ať se vám sušenky nespojí v jednu velkou placku).
Rozehřejte si troubu na 200°C.
Každou kuličku zploštěte na placku a tu ozdobte kousky bílé čokolády i brusinkami a mírně je zamáčkněte do těsta. Nebojte se dávat suroviny až úplně ke krajům, těsto se hodně roztéká a okraje by tak zůstaly zbytečně prázdné.
Jedna várka se peče velmi rychle – stačí tak 6 až 7 minut (podle typu trouby). Proto než začnete péct, připravte si většinu plechů dopředu (jinak je nemáte šanci ohlídat a dílo se vám připálí).
Upečené sušenky nechte trochu vychladnout, aby se vám při manipulaci nerozpadly a opatrně je přesuňte pomocí obracečky na mřížku (nebo tác) úplně vystydnout.
Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/americke-cookies-...
Autor: K@tka | |
Datum vložení: 24.03.2013 18:04 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz