3 vejce
220 g krystalového cukru
450 g hladké mouky
citronová kůra
šťáva ze 2 citronů
1 prášek do pečiva
50 g kandovaných třešní
250 ml smetany na šlehání
sádlo
polohrubá mouka
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Do mouky zamícháme prášek do pečiva, nastrouhanou kůru z citronů, vymačkáme šťávu a se smetanou a moukou přidáváme k vyšlehaným vejcím. Kandované třešně nakrájíme na menší kousky a zamícháme do těsta. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a dáme péct do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 60 minut na 175 stupních. Upečenou bábovku vyndáme z trouby, necháme chvilku vychladnout a vyklopíme. Vychladlou pocukrujeme moučkovým cukrem a vanilkou.
Autor: kucerova45 (Eva Kučerová) | |
Datum vložení: 24.03.2013 20:12 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz