450 g bezlepkové mouky (použila jsem 200 g Schär Mix B a 250 g Doves Farm bílá)
1 lžička xanthanu nebo guaru
100 g cukru
špetka soli
25 g plátků mandlí
25 g rozinek
citronová kůra
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce rumu
70 g oleje
400 ml vlažné vody
3 vrchovaté lžíce instantního nápoje Zajíc
2 lžičky sušeného droždí
Nejdříve si připravíme kvásek – ve 200 ml vlažné vody rozpustíme instantní nápoj Zajíc, přidáme 1 lžíci cukru a sušené droždí a necháme na teplém místě vzejít. V míse smícháme oba druhy mouky, xanthan či guar, zbylý cukr, sůl a citronovou kůru. Přidáme 200 ml vody, olej, rum a kvásek. Dále vmícháme plátky mandlí a rozinky. Zaděláme řidší těsto. Rovnou ho přendáme do formy na věnec (širší bábovková forma) a necháme 40 min kynout. Pečeme při 160 °C 25-30 min (zkoušíme špejlí). Necháme chvilku zchladnout ve formě a vyklopíme, aby se věnec nezapařil.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 29.03.2013 07:41 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz