TopRecepty.cz

Bílkový řez s kávovým krémem a želatinou


Bílkový řez s kávovým krémem a želatinou

Suroviny

Korpus:
7-8 bílků
210 g cukr krupice
90 g mleté oříšky
90 g polohrubé mouky
trochu prášku do pečiva

Krém:
400 ml mléka
2 ks vanilkového pudinku
2 lžíce instantní kávy
140 g cukr moučka
300 g másla (Hery)
2 lžíce rumu

Želatina:
0,7 sklenka zavařené ostružiny
2 lžíce želatiny v prášku

Postup

Korpus:bílky s cukrem vyšleháme dohusta,jemně vmícháme oříšky promíchané s moukou a s práškem do peč., vylejeme na plech vyložený peč.papírem, rovnoměrně rozetřeme a pečeme ve vyhřaté troubě asi na 150st.dozlatova.
Necháme vychladnout,potřeme krémem,dáme do studená a nahoru polejeme želatinou.
Krém: v mléku rozmíchame inst.kávu a uvaříme puding, necháme zchládnout. Mezitím si vyšleháme máslo s cukrem a postupně přidáváme vychladlý puding, nakonec rum a důkladně vyšleháme.
Želatina: ostružiny vylejeme ze sklenky do kastrůlku a přivedeme k varu,odstavíme a vmíchame želatinu v prášku. Mám koupenou v Lidlu. Důkladně promícháme do rozpuštění. Necháme zchladnout, ale ne zcela, tak aby byla ještě tekutá a dala se rozlét po krému.
Ještě jsem před polévaním krému ostružinovou želatinu přepasírovala přes sítko, obsahovala hodně semen.

autor Autor: majda 2
Datum vložení Datum vložení: 01.04.2013 16:47

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz