Světlý plát:
4 vejce
4 lžíce cukru
4 lžíce polohrubé mouky
Tmavý plát:
4 vejce
4 lžíce cukru
3 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce kakaa
Tvarohovo-jogurtová náplň:
2 netučné tvarohy ve vaničce
1 pomazánkové máslo (Pilos z Lidlu)
150 g bílého jogurtu (aspoň 3%)
250 ml smetany na šlehání (já používám rostlinnou)
1 vanilkový cukr
krupicový cukr podle chuti
malinový džem
Na dozdobení:
2 plechovky kompotovaných mandarinek
250 ml pomerančového džusu
1 žluté cukrářské želé extra silné
Na světlý piškotový plát oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme s cukrem do husté pěny a po lžících střídavě přidáváme mouku a sníh z bílků. Lehce, ale důkladně promícháme, rozprostřeme na pečící papír a pečeme asi 10 minut na 175°C.Tmavý plát připravíme stejným způsobem, jen s tím rozdílem, že namísto jedné lžíce mouky přidáme do těsta kakao.Oba upečené pláty necháme na papíru vychladnout.Mezitím připravíme náplň: tvaroh, pomaz. máslo, jogurt, vanilkový cukr a asi 2 lžíce krupicového cukru důkladně promícháme v jedné misce (nešleháme, tvaroh dlouhým šleháním řídne!) Zvlášť ušleháme šlehačku a následně opatrně smícháme s tvarohem. Výsledkem by měla být lehká, nadýchaná hmota, kterou případně ještě podle chuti dosladíme.Z piškotu stáhneme papír, světlý plát položíme na rovný tác nebo plech, potřeme malinovým džemem a 1/2 tvarohové náplně. Přikryjeme tmavým korpusem, na který naneseme zbytek tvarohu. Uhladíme a dáme do chladu.Z kompotů slijeme šťávu a ovoce necháme důkladně okapat. Šťávu odměříme a do 1/2 l doplníme pomerančovým džusem. V tekutině rozmícháme cukrářské želé a připravíme ho podle návodu na obalu. Zatímco hotové želé chladne, na povrch řezů rozložíme okapané mandarinky, které pak po lžících zaléváme vlažným želé.Hotový moučník dáme nejméně na hodinu do chladu.
![]() |
Autor: Danca |
![]() |
Datum vložení: 07.04.2013 13:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady