TopRecepty.cz

Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou


Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou

Suroviny

300 g polohrubé mouky
3 vejce
4 lžíce oleje
400 ml mléka
1 vanilkový cukr
4 lžíce cukru krupice
1 prášek do pečiva
1 lžíce rumu (nebo rumové tresti)
3 stonky rebarbory
100 g jahod
Žmolenka:
80 g cukru
150 g polohrubé mouky
80 g másla
Dále:
jahodová želatina
2 kiwi
čirá želatina (bez cukru)

Postup

Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C.Rebarboru oloupeme a pokrájíme. Jahody pokrájíme.Mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Přidáme vejce, olej, mléko, vanilkový cukr, cukr a rum. Vše dobře promícháme na vláčné těsto.Z cukru, polohrubé mouky a másla vytvoříme mnutím prsty žmolenku.Těsto nalijeme na plech, posypeme rebarborou, jahodami a slabě zasypeme žmolenkou.Vložíme do trouby a pečeme zhruba 25 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme od koláče a po vytažení musí být suchá. Po upečení necháme koláč chladnout na mřížce.Kiwi rozmixujeme s vodou a želatinou. Ještě vlažné barevné želatiny nalijeme "cik-cak" na vychladlý koláč s ovocem. Necháme v chladu. Můžeme zdobit šlehačkou.

Poznámka

Můžeme připravit i klasickou želatinu na koláč a bez žmolenky.

autor Autor: varilamyskakasicku
Datum vložení Datum vložení: 13.04.2013 22:44

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz