TopRecepty.cz

Karlštejnský koláč


Karlštejnský koláč

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krystal
1 kg strouhaných jablek
1 skořicový cukr
skořice mletá dle chuti
250 g másla

Postup

Troubu zapneme na 180 °C.
Jablka očistíme a nastrouháme.Dokonale promícháme mouku s cukrem. Asi 2/3 sypké hmoty vysypeme na plech vyložený pečicím papírem a stejnoměrně rozprostřeme.Hmotu poklademe rovnoměrně jablky, posypeme skořicovým cukrem, skořicí (hodně) a zbytkem mouky s cukrem. Celou plochu koláče poklademe plátky másla.Na cca 40 minut vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Koláč je hotový, když utvoří růžovo-hnědou krustu.

Poznámka

Jablka můžeme dochutit jako na štrůdl.

autor Autor: kacisek
Datum vložení Datum vložení: 14.04.2013 12:03

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz